20 punët më të paguara, të cilat mund t’i bëni edhe nga shtëpia

20 punët më të paguara, të cilat mund t’i bëni edhe nga shtëpia

Duke ju falënderuar teknologjisë, dëshira jonë e madhe për balans më të mirë të punës me jetën, apo nevoja për para shtesë; freelance (puna pavarur) ka filluar të bëhet normë në mbarë botën

‘Kemi hyrë në një kapitull të ri të mënyrës se si punojmë, kapitull në të cilin teknologjia e ka bërë shumë më të lehtë gjetjen e punës dhe shtrirjen përtej kufijve të ‘Epokës Industriale’ – e gjithë kjo për të krijuar një balans më flkeksibil të punës me jetën,’ thotë Stephane Kasriel, drejtoreshë ekzekutive në Upwork.

Uowork (një platformë për publikimin e ofertave për punë dhe punëtorë të pavarur) që shërben si ndërmjetsues mes kompanive që kanë nevojë për shkathtësi specifike dhe punëtorëve të pavarur të cilët janë të gatshëm që t’i ‘furnizojnë’ ata – dhe së fundi janë publikuar edhe të dhëna se cilat shkathtësi janë më të kërkuara, e në mesin e tyre cilat janë më të paguarat.

Numrat e pagesave janë rrezultat i të dhënave nga dy platformat më të mëdha; Upwork dhe Elance, dhe janë të bazuara në koston e një orë pune për secilën shkathtësi, në periudhën prej 1 janar deri më 31 maj 2015.

Shkathtësia (pagesa për 1 orë pune)

1. E drejta e pronësisë intelektuale 121.73$

2. Këshilla ligjore 68.06$

3. Shkrim financash 56.86$

4. Talent zëri 56.78$

5. Siguri interneti 51.39$

6. Përkthim nga gjuha koreane 49.23$

7. Softuer për Tableau 35.65$

8. Realizim të rrjetit wireless 34.86$

9. Dizajn industrial 34.63$

10. Dokumentim API 34.22$

11. Dizajn i kopertinave të librit 32.52$

12. Modelim i financave 32.46$

13. Tatimet e korporatave 31.90$

14. Mësime për përdorimin e makinave 31.84$

15. Programim (active directory) 30.94$

16. Programim (infusionsoft development) 30.85$

17. Administrim i serverave Microsoft SQL (30.02$)

18. Këshilla dizajni 29.74$

19. Të dhëna shkencore 29.58$

20. Programim (cocoa) 29.56

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *