29 raste të reja me koronavirus në RMV, numri shkon në 177

29 raste të reja me koronavirus në RMV, numri shkon në 177

Në Maqedoninë e Veriut është rritur numri i të prekurve nga virusi korona. Informatat e Ministrisë së Shëndetësisë tregojnë se në 24 orët e kaluara, janë regjistruar 29 pacientë të diagnostifikuar me virusin korona, njofton Flaka

Rastet e reja, sipas vendbanimeve: Shkup, 20, Kumanovë 3, Veles 3, Prilep 2 dhe Dibër 1.

Me shifrat e përditësuara sot, numri i përgjithshëm i të infektuarve nga virusi korona ka arritur në 177.

Kujtojmë që dy nga rastt e prekur nga koronavirusi janë regjistruar në qytetin e Prilepit.

Drejtoresha e Qendrës, Dragica Nikolliovska ka thënë se bëhet fjalë për një çift bashkëshortor të moshës 60 vjeçare. Ata janë dërguar për kurim në Klinikën infektive në Shkup.

Ata janë infektuar ngaq djali i tyre i cili ka qenë në Serbi dhe është kthyer para 10 ditëve.

Ndërkohë, është rritur numri i qytetarëve të cilët kanë shkuar në vet-izolim, duke arritur kështu në 9.964. Derisa në karantinë shtetërore në 24 orët e fundit janë futur 31 persona.

Në ndërkohë janë shënuar 6 raste të mosrespektimit të orës policore dhe atë nga personat deri 18 vjet, 6 raste nga personat mbi 67 vjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *