3 vjet e gjysmë burg për ish ambasadorin e Maqedonisë në Australi

3 vjet e gjysmë burg për ish ambasadorin e Maqedonisë në Australi

Ish ambasadori i Maqedonisë në Australi dhe ish ministri i Arsimit dhe Shkencës, Pero Stojanovski, është i gjykuar me 3 vjet e gjysmë burg për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Stojanevski ka bërë keqpërdorim financiar, përderisa ka qenë ambasador në Australi.

Gjykata Penale ka konfirmuar se verdikti është sjellë më 17 shtator.

Procedura është iniciuar nga Ministria për Punë të Jashtme, ndërkaq nuk bëhet e ditur se sa dëm financiar ka shkaktuar Stojanovski.

Funksionin ambasador në Australi, Stojanovski e ka kryer dy vjet. Pas asaj në vitin 2012 është kthyer në Shkup dhe është tërhequr nga funksioni me arsyen se është shumë i sëmurë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *