Al Qaeda i shpall luftë ISIS-it

Al Qaeda i shpall luftë ISIS-it

Ayman al-Zawahiri, i cili zëvendësoi Osama bin Ladenin si shefin e xhihadistëve katër vjet më parë, ka sulmuar numrin e tij të kundërt në një mesazh audio, pikërisht në përvjetorin e sulmeve terroriste që u bënë me 11 shtator të vitit 2001 në SHBA.

Grupi terrorist Al Qaeda ka “shpallur luftë” për ish -miqtë e tyre xhihadistët e Shtetit Islamik për një fjalim të zemëruar nga lideri i saj.

Al-Zawahiri ka akuzuar shefin e ISIS-it Ebu Bekr el-Baghdadi për ‘rebelim’ pasi ai vitin e kaluar ka deklaruar se është udhëheqës i të gjithë myslimanëve – Kalifit të katërt, transmeton lajmi.net e shkruan TheMirror

Në një mesazh, të lëshuar në internet të mërkurën, egjiptiani al-Zawahiri tha: “Ne kemi duruar shumë dëme nga Ebu Bekr el-Bagdadi dhe vëllezërit e tij, dhe ne preferojmë që t’i përgjigjemi me sa më pak të jetë e mundur, për shkak të shqetësimit që të shuajmë zjarrin e rebelimit”, tha ai.

“Por Ebu Bekr el-Bagdadi dhe vëllezërit e tij nuk na kanë lënë një zgjidhje, sepse ata kanë kërkuar që të gjitha muxhahidinët të kundërshtojnë zotimet e tyre të konfirmuara për besnikëri, dhe të zotohen për besnikëri ndaj tyre që pretendojnë të jenë kalifati”, tha ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *