As pandemia nuk e ndal SH.K.A “Jahi Hasanin” , për 6 javë pjesëmarrje në 7 festivale

As pandemia nuk e ndal SH.K.A “Jahi Hasanin” , për 6 javë pjesëmarrje në 7 festivale

Brenda harkut kohor prej 6 javëve SH.K.A “Jahi Hasani” realizon 7 festivale të ndryshme brenda Maqedonisë së Veriut.

Natën e kaluar kjo shoqëri kulturore artistike ishte pjesëmarrëse në festivalin ndërkombëtar “n’Dardani bjen nji tupan” që u mbajt në sheshin Skënderbeu në Shkup.

Pika artistike me të cilën artistët e kësaj shoqërie u prezantuan atje, ishte “Suitë me motive nga Kosova” e cila u dha për herë të parë në skenë. Kjo valle është vepër e koreografit nga Kosova prof. Haki Mulliqit. Së bashku me premierën e valles u prezantuan edhe kostumet e reja kombëtare të vajzave.

“Pandemia nuk ka ndikuar aspak që SH.K.A “Jahi Hasani” të mos zhvillojë veprimtarinë e saj, por përkundrazi duke respektuar masat dhe rekomandimet e dhëna kjo shoqëri vazhdon me aktivitete të njëpasnjëshme duke qenë ndër ansamblet më aktive jo vetëm në vend por edhe më gjerë”, thonë nga SH.K.A “Jahi Hasani” nga fshati Çegran.

Gajtë ditëve në vazhdim do të bëhen përgaditjet e rradhës për muajin Tetor që do të jetë gjithashtu me plot aktivitete për këtë shoqëri, ndërsa theks i veçant do ti kushtohet pjesëmarrjes në festivalin e Shkodrës në Shqipëri.

118846655_235470381225597_4193342381213272012_n

118895076_1044362942649432_8897851353800012495_n

118907750_3185529594827693_8452216019515553994_n

118962768_3379186915474502_990468345549942067_n

118980302_618584435482142_4063154455587377482_n

119004286_3249162248505079_2632258108377745274_n

119054713_629347374641997_2693557272033171944_n

119056303_2377779669193721_6024651148412880144_n

119188715_2391974974442514_2384654130525856854_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *