BESA: Sjellja çnjerëzore ndaj emigrantëve sirianë është fytyra e vërtetë e këtij pushteti

BESA: Sjellja çnjerëzore ndaj emigrantëve sirianë është fytyra e vërtetë e këtij pushteti

Pushteti aktual i Maqedonisë le që ia ka zënë frymën çdo të drejte demokratike shtetasve të saj, por kjo gjë tashmë po refleketon dhe po shihet edhe në sytë e botës me sjellen përballë emigranëve srianë që vijnë në Maqedoni.

Konsiderojmë se sjellja e policisë së këtij pushteti VMRO-DPMNE – BDI ndaj emigrantëve sirian shkel çdo normë njerëzore dhe ndërkombërare, ndaj duhet sa më shpejtë të ndryshohet kjo sjellje jo humane dhe anti-njerezore kundrejt tyre. Qeveria urgjentisht duhet t’i ndëmerrë të gjitha masat e nevojshme për pritjen sa më të mirë të emigrantëve duke ua siguruar atyre të paktën kushtet elementare për jetesë, e jo t’i gjuaj me shok-bomba edhe fëmijët.

Ndryshe, qeveria me shpalljen e jashtëzakonshme në kufi lidhur me emgrantët sirianë mund të kuptohet si një tentim për defokusimin e opinionit nga kriza e thellë politike në të cilën gjendet Maqedonia aktualisht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *