Doa dhe Tara Saiti dy vajzat nga Gostivari që fituan vendin e parë në botë për kërcim modern

Doa dhe Tara Saiti dy vajzat nga Gostivari që fituan vendin e parë në botë për kërcim modern

Doa dhe Tara Saiti janë dy vogëlushet nga Gostivari që fituan vendin e parë në botë për kercim modern, dhe të dytin në botë për kërcim bashkëkohor (Contemporary), të organizuar nga shoqata botërore per arte performuese ” World Super Star 2020″ në Las Vegas të SHBA – ve, në krye me z. Armando Gukasyan nga Armenia.

Doa dhe Tara me kërcim kanë filluar në moshë shumë të vogël në kuadër të “iDance Studio” në Gostivar me koreografet e mirënjohur Sarita Selmani dhe Vullnet Neziri. Ky sukses dhe kjo mirënjohje ndërkombëtare vijnë si rezultat i punës së tyre të palodhshme dhe motivimit të vazhdueshëm qe ata a japin fëmijeve gajtë ushtrimeve në studio.

Doa dhe Tara ka vite që në kuader të “iDance” studio kanë fituar çmime të shumta me karakter rajonal dhe ndërkombëtar. Për momentin Doa dhe Tara ndodhen në Londër, ku përgatiten për të marrë pjesë në gara të përmasave ndërkombëtare siç janë: Britain’s Got Talent, Albanian Future Stars, X Talent, Fist Star in Mexico 2021, etj. Organizatore e aktiviteteve kulturore në Angli është Juliana Shalla.

Për herë të parë në Angli, Shalla punon edhe në zbulimin e talentëve të ri shqiptarë “Albanian Future Stars”dhe me promovimin e artistëve të rinj “Albanian Artists of Diaspora”. Ajo është përzgjedhur nga një shoqata angleze “William Morris Big Local” si promovuese e kulturës shqiptare ne Angli, nga ku me shumë krenari përfaqson Shqipërinë në disa aktivitete kulturore mes kulturave të ndryshme! Ajo shprehet që Ishte shumë kënaqesi për të që njohu dy motrat e talentuara Doa dhe Tara, shqiptare nga Gostivari i Maqedonisë së Veriut!

“Çdo gje ishte një koicidencë! Duke parë një video në rrejtet sociale ku kërcenin Tara me dajën Jeton Tony Selimi më impresionoi shumë ajo video dhe direkt kontakotva Tonin për të mësuar më shumë rreth tyre. Dhe më pas u njohëm me mamin e vajzave. Në fakt çdo gjë u nis me qëllimin për të marrë pjesë në konkursin që une e organizoj tashmë tre vite me talentet e rinj shqiptare ne Angli, titulluar “Albanian Future Stars”. Vendosëm një ditë të takohemi dhe jam befasuar nga talenti tyre i jashtëzankonshëm, i pash duke performuar live dhe sa performanca të mrekullueshme bënin” , thotë Shalla.

Shalla bën me dije se nuk kishte hasur më parë talente aq kerkuese ndaj vetes, që nuk reshten së performuari, dhe që impresiononin çdo njeri që i shikonte duke bërë ushtrime shumë të vështira dhe me aq sukses.

“Edhe pse u takuam për të marrë pjese në “Albanian Future Stars” mua më lindi një deshirë të ishin patjetër në një konkurs ndërkombetarë, titulluar “Super Star” i cili zhvillohej online në Las Vegas” dhe nuk gabuam thotë Shalla pasi dy talentet shqiptare rrëmbyen dy çmime.

Dy talentet e këndshme shqiptare Doa dhe Tara Saiti rrembyen çmimet e para në kërcim, edhe atë : vendin e parë në vallëzim modern ( fitore e dyfishtë nga që koreografia ishte bërë vet nga Doa dhe Tara) dhe vendin e dytë në kërcim bashkëkohor (Contemporary Dance).

Konkursi ka qenë shumë i vështirë për shkak të pjesmarrjes së madhe të talentëve nga e gjithë bota. Pjesëmarrësit janë vleresuar nga një panel jurie profesionale prej 40 antarëve, koreografe, kengetare, organizatore, etj. Secili nga antarët e jurisë voton për përfaqsues të shteteve të tjera dhe nuk mund të votojë për shtetin e tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *