Elementet kimike që shkaktojnë kancer

Elementet kimike që shkaktojnë kancer

Proshuta, hamburgerët dhe salsiçet janë konstatuar të jenë shkaktare të kancerit po aq sa pirja e duhanit, sipas shkencëtarëve dhe ekspertëve të shëndetit.

Të dhënat zyrtare thonë se vetëm 50 gram në ditë e rrisin rrezikun për kancerin në zorrë.

Daily Mail sjellë një listë të gjërave që sipas mjekëve dhe ekspertëve shëndetësorë janë shkaktare të kancerit, mirëpo që nuk merren përmes ushqimit, por përmes elementeve të ndryshme kimike.

  1. Pirja e duhanit
  2. Produktet e aluminit
  3. Ujo që përmban arsenik
  4. Kontraceptivët, pilulat kundër shtatzënisë
  5. Ekspozimi karshi rrezeve radioaktive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *