Facebook ironizon rreth përfoljeve për tarifën 6 USD, asgjë nuk është e vërtetë

Facebook ironizon rreth përfoljeve për tarifën 6 USD, asgjë nuk është e vërtetë

rjeti social Facebook ka reaguar ndaj disa postimeve që po bëhen rreth privatësisë, duke thënë me ironi, se jeta në Mars është më shumë e mundshme sesa përfshirja e tarifës për një profil privat.

Ditët e fundit në gjithë botën, përfshirë dhe në shumë profile shqiptare, janë shpërndarë dhe postuar njoftime për parametrat e privatësisë në Facebook.

Sipas disave, rrjeti planifikon të vendosë një tarifë prej 5.99 dollarësh amerikanë (rreth 800 lekë të rinj) për të mbajtur profilin privat të çdo personi, ndryshe postimet e tij private do të dalin në publik.

Në status, konkretisht thuhet se nëse nuk kopjon dhe e poston këtë lajmërim në profilin tënd të Facebook, fotot e tua dhe çdo gjë që ke private, madje edhe mesazhet e fshira do të bëhen publike.

Por a është kjo e vërtetë?

Jo. Mos i besoni aspak këtij statusi, pasi duke e kopjuar dhe postuar atë asgjë nuk do të ndryshojë në Facebook-un tuaj, është thjesht një mashtrim që qarkullon në rrjetet sociale. Rrjeti më i madh social në botë, ka dalë me një qëndrim zyrtar.

Sipas një deklarate të bërë nga kompania e “Facebook”, thuhet se nuk duhet ta besoni aspak pasi privatësinë tuaj mund ta kontrolloni vetëm ju. “Statusi që qarkullon është mashtrim. Çdokush që përdor “Facebook” mund t’i kontrollojë përmbajtjen dhe informacionet që publikon si në rregullat e caktuara më parë. Këto janë politikat tona dhe këto do të jenë gjithmonë”.

Në reagimin e Facebook-ut përdoret dhe dozë ironie: “Përderisa mund të ketë ujë në Mars, mos i besoni gjithçkaje që lexoni në internet. Facebook është pa pagesë dhe gjithmonë do të jetë. Kopjimi dhe ripostimi i një njoftimi ligjor është vetëm mashtrim”.

Këto janë “statuset mashtruese”:

“As of September 29, 2015 at 10:50 p.m. Eastern standard time, I do not give Facebook or any entities associated with Facebook permission to use my pictures, information, or posts, both past and future. By this statement, I give notice to Facebook it is strictly forbidden to disclose, copy, distribute, or take any other action against me based on this profile and/or its contents. The content of this profile is private and confidential information. The violation of privacy can be punished by law (UCC 1-308- 1 1 308-103 and the Rome Statute). NOTE: Facebook is now a public entity. All members must post a note like this. If you prefer, you can copy and paste this version. If you do not publish a statement at least once it will be tactically allowing the use of your photos, as well as the information contained in the profile status updates”.

Gjithashtu edhe:

“Now it’s official! It has been published in the media. Facebook has just released the entry price: £5.99 ($9.10) to keep the subscription of your status to be set to “private.” If you paste this message on your page, it will be offered free (I said paste not share) if not tomorrow, all your posts can become public. Even the messages that have been deleted or the photos not allowed. After all, it does not cost anything for a simple copy and paste.”

***

Now it’s official! It has been published in the media. Facebook has just released the entry price: $5.99 to keep the subscription of your status to be set to “private”. If you paste this message on your page, it will be offered free (paste not share) if not tomorrow, all your posts can become public. Even the messages that have been deleted or the photos not allowed. After all, it does not cost anything for a simple copy and paste Better safe than sorry is right. Channel 13 News was just talking about this change in Facebook’s privacy policy. Better safe than sorry. As of September 28th 10:56 am Eastern standard time, I do not give Facebook or any entities associated with Facebook permission to use my pictures, information, or posts, both past and future. By this statement, I give notice to Facebook it is strictly forbidden to disclose, copy, distribute, or take any other action against me based on this profile and/or its contents. The content of this profile is private and confidential information. The violation of privacy can be punished by law (UCC 1-308- 1 1 308-103 and the Rome Statute). NOTE: Facebook is now a public entity. All members must post a note like this. If you prefer, you can copy and paste this version. If you do not publish a statement atleast once it will be tactically allowing the use of your photos, as well as the information contained in the profile status updates. DO NOT SHARE. You MUST copy and paste./Portalb

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *