Filloi procesi edukativo-arsimor në shkollat e komunës së Vrapçishtit. 294 nxënës nisin klasën parë

Filloi procesi edukativo-arsimor në shkollat e komunës së Vrapçishtit. 294 nxënës nisin klasën parë

Ndërsa, sot zyrtarisht filloi viti i ri shkollor, edhe Komuna e Vrapçishtit, ka bërë parapërgaditjet e duhura në të gjitha shkollat fillore të teritorrit të saj për fillimnin e procesit arsimor dhe pritjen e nxënësve për vitin shkollor 2015/2016.

Të gjitha këta shkolla kanë ndërmarrë të gjitha masat e duhura që viti shkollor të fillojë me kohë. Gjatë tre muajve të pushimeve verore, poashtu në këto shkolla janë kryer dhe shumë ndërtime dhe riparime si në hapsirat e brendshme shkollore, poashtu edhe në pjesët e jashtme të tyre dhe një rëndësi e veçantë i është kushtuar edhe higjienës. Me rastin e fillimit të vitit të ri shkollorë, kreu i kësaj Komune, Bajram Kadrija, ka uruar të gjithë nxënësit dhe mësimdhënësit për një vit të mbarë shkollorë.

Përgjegjësi për Arsim pranë Komunës së Vrapçishtit, Neset Dauti njoftoi se 2951 nxënës fillorist sot kanë filluar vitin e ri shkollor në të gjitha shkollat fillore të kësaj komune. Ndërsa risi për këtë vit shkollor në këtë Komunë është se pos shkollës së Gjimnazit në Negotinë, nga ky vit shkollor do funksionojë edhe paralelja ekonomike.

Këtë vit në shkollat fillore të Komunës së Vrapçishtit për herë të parë në bankat shkollore do ulen 294 nxënës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *