Fischer në Parlamentin e Kosovës, opozita shpalos parullat

Fischer në Parlamentin e Kosovës, opozita shpalos parullat

Presidenti i Austrisë, Heinz Fischer ka mbajtur paraditen e së enjtes fjalimin e pritur në Parlamentin e Kosovës, ku nuk ka munguar prania e opozitës.

Në fjalën e tij, Fischer ka bërë thirrje për paqe dhe respektim të institucionit të Kuvendit dhe shtetit ligjor.

Nga ana e tyre, deputetët e opozitës, ndonëse nuk kanë përdorur gaz lotësjellës nuk kanë qëndruar duarkryq. Sapo presidenti austriak ka nisur fjalimin, ata kanë shpalosur parulla në gjuhën angleze, në të cilat thuhej:

“Mjaft me heshtjen ndaj hegjemonisë serbe në Kosovë” dhe “Ruani shpinën, zoti president. Gënjeshtarë dhe të korruptuar janë ulur pas jush”.

Nga ana e tij, Fischer nuk i ka komentuar parullat, por ka sjellë shembuj të shumë viteve më parë në Austri, kur subjektet politike në pushtet dhe ato në opozitë e çuan vendin në gjakderdhje, por më vonë mësuan të qeverisnin së bashku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *