Gostivar, për një vit 226 aksidente trafiku

Gostivar, për një vit 226 aksidente trafiku

Gjatë vitit të kaluar 2020, në zonën më të gjerë të Gostivarit, janë regjistruar gjithsej 226 aksidente trafiku ose 99 më pak krahasuar me vitin e kaluar 2019. Është dukshëm më i ulët edhe numri i “aksidenteve” me lëndime të rënda (36) kurse me lëndime trupore (66) deri sa numri i viktimave gjatë vitit 2020 ishte 4 (Vizitës, pasagjer, këmbësorë dhe çiklist). Më shumë se gjysma e aksidenteve (120) përfunduan vetëm me dëme materiale, ndërsa në mesin e të lënduarve shumica ishin shoferët.

Shumica e aksidenteve të vitit të kaluar (133) ndodhën në zona të banuara dhe 93 aksidente janë regjistruar në rrugë të hapur.

Shkaqet më të zakonshme të aksidenteve dhe veçanërisht ato me pasoja më të rënda janë: shpejtësia e pa përshtatur sipas kushteve të rrugës (55 aksidente), kryerja e veprimeve të parregullta (36), mosdhënia e përparësisë (26) dhe mos mbajtja anës (22).

Gjatë kësaj periudhe, janë regjistruar 13 aksidente të shkaktuara nga kafshë, kryesisht në magjistralen Gostivar-Tetovë-Shkup, të shkaktuara nga qent e pastrehë.

Kur bëhet fjalë për sigurinë e trafikut të vitit të kaluar në Gostivar dhe fakti që gjithsej të sanksionuar dhe të ngritur nga “shërbimi komunal i merimangës” kanë qenë 230 vetura të parkuar në mënyrë të gabuar, gjegjësishtë automjete të parkuara në mënyrë të paligjshme, kryesisht në zonën qendrore të qytetit, në rrugët “Vëllezërit Gjinovski”, “Goce Dellçev”, “Ilindenit”, ” APJ (JNA)” si dhe në rrugë tjera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *