GOSTIVARI BËHET ME SHOQATË PËR FËMIJËT AUTIK

GOSTIVARI BËHET ME SHOQATË PËR FËMIJËT AUTIK

Gostivari bëhet me shoqatë për fëmijët autik. “Blue puzzle” është themeluar nga vetë prindërit e fëmijëve të spektrit autik.

Gjatë prezentimit të shoqatës, themeluesit kanë njoftuar hapat dhe punën që do të bëjë shoqata për përmirësimin e standardeve jetësor të komunitetit autik.

Valon Emini, kryetar i kesaj shoqate, shprehet falenderues qe ka mbeshtetjen e prindërve me femijë autik per themelimin e se njejtes.

Emini, i cili edhe vete eshte prind i nje femiji autik, tha se nga shteti ndihme kane vetem 5000 denare ne muaj dhe asgje tjeter. Ai tha se ne Gostivar me rrethine duhet te kete rreth 200 femije autik.

Ne preznetimin e shoqates i pranishem ka qene edhe kryetari i komunes se Gostivarit, Arben Taravari, i cili premtoi se shume shpejte do te ngritet edhe nje qender ne Gostivar per trajtimin e femijeve me autizem dhe me nevoja te vecanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *