Grupet e punës: Prokurori special anuloi ligjet e zgjedhjeve

Grupet e punës: Prokurori special anuloi ligjet e zgjedhjeve

Grupet e punës të partive politike për Marrëveshjen e Przhinos, në mënyrë intensive bisedojnë rreth emërimit të prokurorit special publik, mëson “Meta” nga burime të përfshira në ekipet biseduese. Për këtë janë bllokuar takimet për ligjet e zgjedhjeve, që sipas paralajmërimeve, duhet të vazhdojnë dje në Klubin e deputetëve.

Sipas të dhënave që i posedojmë, ka zhvendosje të vogël rreth bisedimeve për prokurorin special dhe ai do të emërohet sipas ligjeve ekzistuese, por me ndryshimin dhe plotësimin e ligjit.

Siç mësohet, në lidhje me ligjet e zgjedhjeve është arritur avancim i vogël rreth regjistrimit aktiv të votuesve, me regjistrim obligativ. VMRO DPMNE thonë burimet tona, është dakorduar që të ketë regjistrim aktiv të votuesve, por edhe më tej nuk prononcohen rreth asaj a duhet të jetë obligativ apo jo. PDSH edhe më tej qëndron në propozimin e vet, apo regjistrimi i votuesve në listën zgjedhore të jetë i kombinuar. Kjo sipas burimeve tona, në afat prej 4 muajve, dy muaj të bëhet regjistrim në terren me qytetar të moshës madhore, prej derës në derë ndërsa dy muajt tjerë të lihet hapësirë për regjistrim obligativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *