Izraeli rritë masat e sigurisë në Jerusalem

Izraeli rritë masat e sigurisë në Jerusalem

Izraeli ka vendosur postblloqe në lindje të Jerusalemit dha ka zbarkuar ushtarë, përgjatë vendit, si masë për të ndaluar valën e therjeve me thika, që po behën nga ana e palestinezëve.

Dhuna është shkaktuar pjesërisht nga zemërimi i palestinezëve mbi atë që ata e shohin si rritje e cenim hebraik në xhaminë Al-Aksa të Jerusalemit, e cila është nderuar edhe nga hebrenjtë, si vendi i dy tempujve të shkatërruara hebrenj.

Shtatë izraelitët dhe 32 palestinezë, përfshirë sulmuesit, fëmijë dhe protestues në demonstratat e dhunshme, anti-izraelite, janë vrarë gjatë konfliktit, në dy javët e fundit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *