Maqedonia dhe Serbia me zonë të përbashkët për refugjatët

Maqedonia dhe Serbia me zonë të përbashkët për refugjatët

Formim të zonës së përbashkët ku personeli zyrtar bashkërisht do t’i kryej obligimet e veta që të shkurtohet koha e kalimit të udhëtarëve dhe mallrave përmes pikëkalimit kufitar Tabanocë- Preshevë ndërsa njëkohësisht edhe të shkurtohet koha e udhëtimit përmes korridorit 10.

Kjo është marrëveshja e re që duhet të ratifikohet mes qeverive të Maqedonisë dhe Serbisë për konfirmimin e procedurave kufitare për kalimin hekurudhor kufitar Tabanoc- Preshevë, që të martën u votua në komisionin parlamentare për politikë të jashtme.

Përfaqësuesi i Ministrisë së transportit dhe lidhjeve theksoi se thuajse 80-90% nga trafiku hekurudhor kufitar zhvillohet përmes këtij kalimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *