Medreseja e Gostivarit shënon 7 Marsin – Ditën e mësuesit

Medreseja e Gostivarit shënon 7 Marsin – Ditën e mësuesit

Me rastin e festës së 7 Marsit, ditës së mësuesit shqiptar, nxënëset medresante nga Medreseja e qytetit të Gostivarit “Isa Beu”, organizuan një manifestim kulturoro – edukativ për shënimin e kësaj dite.

Në manifestimin e mbajtur në hapsirat e Medresesë së Gostivarit, të pranishmit dëgjuan poezi të ndryshme si dhe panë punime edukative dhe informuese për vlerën e mësimdhënies dhe diturisë.

foto medreseja 10

Mësimdhënësja e gjuhës dhe lëtërsisë shqipe pranë kësaj shkolle, Baftije Emini Miftari, e cila ka qenë e angazhuar për organizimin e këtij manifestimi, tha se programi trejton tema me rëndësi për arsimin dhe moralin.

foto medreseja 20

I pranishëm në këtë aktivitet ishte dhe Muftiu I Muftinisë së Gostivarit Shaqir Fetahu. Ai u shpreh se manifestimet e tilla rikujtojnë besimtarët në atë që urdhëron Zoti, fjalën e parë në Kuran, Ikre- lexo, mëso, studio.

foto medreseja 40

Kujtojmë se medreseja “Isa Beu”, paralelja e shtrirë e vajzave në Gostivar, për shumë vitë rradhazi përveç aktiviteteve fetare, shënon me manifestime edhe datat e rëndësishme kombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *