Nëse dështon marrëveshja, kaosi e pret Maqedoninë

Nëse dështon marrëveshja, kaosi e pret Maqedoninë

Profesori universitar Denko Malevski paralajmëron se Maqedonia mund të futet në një krizë të thellë me pasoja shumë të rënda për vendin.

“Ndërkombëtarët qartë na tregojnë se nuk mund që t’i kryejnë punët tona. Politikanët duhen ta ketë të qartë se rrugë tjetër nuk ka, rruga është përpara. Është e çuditshme se si ata e kuptojnë politikën, vetëm si privilegj, e jo si obligim që të prodhojnë zgjidhje politike e cila do të sjell të mira për të gjithë shtetin”, thonë Malevski.

Ai thotë se nëse dështon marrëveshja, atëherë ndërkombëtarët do të heqin dorë nga Maqedonia, ndërsa më pas shteti do të futet në një situatë kaotike ku revolta do të shpërthej jashtë institucioneve dhe atëherë sipas tij janë të mundshme të gjitha skenarët, transmeton Shenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *