Numri i  përgjithshëm i të prekurve nga  virusi korona në vend tashmë shkon në 43

Numri i përgjithshëm i të prekurve nga virusi korona në vend tashmë shkon në 43

Ndryshe sot, Shtabi i krizave në Komunën e Gostivarit, në të cilën krahas përfaqësuesve të institucioneve, ishin edhe kryetarët e Komunës së Vrapçishtit dhe Mavrovë-Rostushes, në krye me kryetarin e Komunës së Gostivarit, Arben Taravari ka sjellë këto konkluzione:

-Në mënyrë konsekuente të respektohen rekomandimet e Qeverisë dhe në përgjithësi të mos bëhet kompromis.

-Të gjitha institucionet ta shfrytëzojnë ndikimin e tyre me qëllim që qytetarët të qëndrojnë në shtëpi,

-Të zhvillohet strategjia për izolimin e rasteve potenciale me koronavirus dhe të sigurohen kushte të përshtatshme,

-Të ruhet nivel i lartë i higjienës në të gjitha institucionet shtetërore dhe komunale

-Lëvizja e qytetare të reduktohet në minimumin e mundshëm,

-Bashkëpunimi midis institucioneve të ngrihet në nivelin maksimal.

Gjatë ditës do të kontaktohet me pronarët e tregjeve dhe do të kërkohet prej tyre t’i mbyllin ekspoziturat, edhe pse nuk përfshihen në masa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *