Oraret e punës nëpër vende të botës, ku më së shumti punohet?

Oraret e punës nëpër vende të botës, ku më së shumti punohet?

Nga rezultatet, mësojmë se shumica e meksikanëve dhe koreanëve më shumë punojnë, por më pak pak punojnë gjermanët dhe norvegjezët. Punonjësit që punojnë në Meksikë mesatarisht punojnë 2.237 orë në vit. Punëtorët në Korenë e Jugut janë duke punuar mesatarisht 2163 orë në vit, ato në Greqi 2060, Kili në 2015 dhe në Rusi në 1980 orë.

Në grupin e vendeve, ku punëtorët e kalojnë kohën më shumë në punë janë Letonia, Polonia, Hungaria, Izraeli dhe Estonia.

Sipas anketës, më pak orrë pune kanë gjermanët, me një mesatare 1363 orë në vit. Pas Norvegjisë, ku punëtorët punojnë mesatarisht 1,408 orë në vit, e ndjekur nga Holanda me 1,421 orë, me 1.438 Danimarka dhe Franca me 1,489 orë në vit.

Në mesin e vendeve ku punëtorët punojnë më pak janë janë edhe Sllovenia, Belgjika, Zvicra, Suedia dhe Austria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *