Për shkak të reshurave të shiut policia maqedonase u detyrua t`i lëshoj emigrantët

Për shkak të reshurave të shiut policia maqedonase u detyrua t`i lëshoj emigrantët

Gjendja në kufi me Greqinë është nën kontroll. Nga pala maqedonase, ashtu si informuan nga policia po lëshohet një grup i emigrantëve të cilët po presin në kufi, në pajtueshmëri me kapacitetet e shtetit. Përparësi kanë kategoritë më të rënda. Në vend kalimin ilegal nga ana greke ende ka një grup më të madh të emigrantëve.

Përfaqësuesit e qendrës meteorologjike informuan se dje për shkak të reshjeve të shitur policia maqedonase në pjesën e egër të kalimit midis kufirit grek-maqedonas ka lëshuar një numër më të madh të emigrantëve, përderisa dje gjatë ditës janë lëshuar grupe më të ndjeshme të emigrantëve, gjegjësisht të lënduar, dhe emigrant me fëmijë.

Tren me rreth 300 emigrant sot rreth orës 5 e 15 është nisur nga Gjevgjelia për në Tabanoc, informuan nga Stacioni hekurudhor në Gjevgjeli.

Prej atje sqaruan se për sot janë paralajmëruar më shumë trena të parregullt për transportin e emigrantëve, ndërsa udhëtarët nga treni ndërkombëtar në drejtimi nga Beogradi drejt Selanikut, sot me autobus u nisën për në Greqi.

Gjatë ditës së djeshme, pesë kompozicione me emigrant e kanë lëshuar stacionin hekurudhor në Gjevgjeli, prej të cilëve tri në linjë të rregulltë, ndërsa dy në linjë të parregullt dhe u nisën drejt Tabanocit.

Ashtu si informuan nga Stacioni i hekurudhave në Gjevgjeli, kompozicionet janë me kapacitet nga 200 deri në 700 persona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *