Projekti artistik ”Suitë vallesh Pollogu”, ka kaluar në fazën e kompozimit dhe orkestrimit muzikor

Projekti artistik ”Suitë vallesh Pollogu”, ka kaluar në fazën e kompozimit dhe orkestrimit muzikor

Projekti artistik shumë ambicioz i shoqërisë kuluturoro – artistike Jahi Hasani ”Suitë vallesh Pollogu” , pas fazës hulumtuese – gjurmuese te motiveve autoktone, ka kaluar në fazën e kompozimit dhe orkestrimit muzikor!

Pas nje pune sfiduese me ekspertet e muzikes tani me jemi nje hap para finalizimit. Kjo tabllo koreografike do tè shenoj historine e valles se pare tè perpunuar me motive nga treva etnografike e pollogut, kenget e zones sone, rritet e bukura, autinciteti dhe vija melodike e kendimit e ruajtur nga shumë gjenerata, vleresohet si nje vlere e ralle artistike nga tradita dhe folklori i Pollogut. Kendimi tipik i kengeve tè zones se Pollogut, motivet e bukura dhe kendimi autentik eshte ajo qe e dallon shumë ket veper muzikore, thotë Zani Memedi – kryetar i shoqërisë kuluturoro – artistike Jahi Hasani.

Sipas tij edhe ky projekt eshte sukses i artisteve tane, dhurate e cmuar per Cegranin, Gostivarin dhe zonen e Pollogut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *