Regjistrohen dy raste të reja me Covid 19 në Gostivar

Regjistrohen dy raste të reja me Covid 19 në Gostivar

Regjsitrohen dy raste të reja me koronavirus në Gostivar. Bëhet fjalë për një çift bashkëshortot nga fshati Banjicë e Epërme, ku njëri prej tyre ndodhte në gjendje të rëndë shëndetësore. Nga fillimi i pandemisë në Gostivar pozitiv me koronavirus kanë dalë 17 persona. Gjashë janë shëruar, ka pasur një viktimë, ndërsa dhjetë raste janë aktive. Nga rastet aktive, gjashtë i takojnë Gostivarit kurse katër Komunës së Vrapçishtit. Statistika u bë e ditur nga Shtabi i emergjencave pranë Komunës së Gostivarit.

Kryetari i Komunës së Gostivarit, Arben Taravari tha se deri te shtabi qendror i krizave do të dërgojnë kërkesë për shkurtim të orës policore dhe hapjen e kafeterive.

Kryetari i Komunës së Mavrovë-Rostushë, Medat Kurtovski theksoi se komuna që ai drejton vazhdon të mbetet e paprekur nga virusi korona.

Taravari dhe Kurtovski në fund u bënë thirrje qytetarëve të bëjnë kujdes dhe mos dalin për piknik në natyrë për festat e majit. Ndryshe, në seancën e sotme qeveritare u soll vendim që kufizimi i lëvizjes së qytetarëve në të gjithë territorin e vendit gjatë kohës së festave të majit, gjegjësisht e premte, e shtunë dhe e diel, do të lejohet lëvizja e qytetarëve nga ora 05:00 deri në 14:00. Ndales për lëvizje në gjithë shtetin do të filloj në ora 14:00 dhe do të zgjas deri të nesërmen në 5 të mëngjesit. Për personat mbi 67 vjeç, të premten, të shtunën dhe të dielën do të lejohet që të lëvizin nga ora 05 deri në 11:00. Personat deri në 18 vjet, të premeten, të shtunën dhe të dielën do të mund të dalin nga 12:00 deri në 14;00. Ndërsa mbeten në fuqi të gjitha masat tjera për mbrojtje nga Kovid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *