Rinovohen postat në Çegran dhe Negotinë

Rinovohen postat në Çegran dhe Negotinë

Duhej të kalonin 30 vite që ata të rinovohen. Bëhet fjalë për postat në fshatin Negotinë dhe Çegran, tek të cilat është realizuar rinovim i tërësishëm tërësishëm. Për të parë nga afër zhvillimin e punimeve, sot këto objekte u vizituan nga ana e drejtorit të postës së Gostivarit, Betim Mehmedi, nën kompetencë të të cilit janë të gjitha objektet që ofrojnë shërbime postare në Gostivar, Komunën e Vrapçishtit dhe Mavrovë-Rostushë. Mehmedi me këtë rast sqaroi se renovimi ka kushtuar rreth 15 mijë euro.

Mehmedi i cili para gjashtë muajsh u emërua drejtor në Postën e Gostivarit, sqaron se ka projekt të gatshëm edhe për postën qendrore të qytetit, e cila shpreson të rikonstruohet pas mbarimit të krizës së shkaktuar me pandeminë.

Aktualisht në postat e Gostivarit ka 72 të punësuar. Numri ka rënë për shkak të migrimit, thotë drejtori Mehmedi, dhe shton se më shumë ndjehet mungesa e postierëve.

Ai tha se nga virusi korona, të gjithë të punësuarit në postat e vendit kanë në rrezik të lartë për shëndetin e tyre, duke I krahasuar ata me mjekët për nga rreziku, por siç ati thotë, asnjëherë nuk kanë marrë trajtimin e duhur nga shteti dhe popullata.

Në dy postat e rinovuara ajo e Negotinës dhe Çegranit ka gjithsejt 7 të punësuar, nga një udhëheqës, në Çegran dy postier, kurse në Negotinë tre. Posta e Negotinës shërben afro 10 mijë banorë, kurse ajo e Çegranit mbi 17 mijë. Ndryshe, fshati Çegran ka postë që nga viti 1954.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *