Rritet çmimi i derivateve të naftës

Rritet çmimi i derivateve të naftës

Çmimet e benzinës sonte nga mesnata do të shtrenjtohen përgjysmë denarë për litër, ndërsa çmimi i dizelit rritet për një denarë, ka vendosur Komisioni Rregullator për Energjetikë (KRRE).

Me këtë vendim, bëhet rritja e çmimit të rafinerisë me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht me 2.32, përkatësisht 1.56 %.

Çmimi i ri i Eurosuper 95 do të jetë 62.50 dhe Eurosuper 98 do të jetë 64,50 denarë për litër. Eurodizel do të shitet për 50 dhe ekstra vaji i lehtë për amvisëri (EL 1) për 38.50 denarë për litër.

Për 0.221 denarë për kilogram rritet edhe çmimi i naftës së papërpunuar dhe do të kushtojë 20.122 denarë.

Arsyeja për rritjen e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës nga KRRE i cekin 2.45 % çmimi mesatar i naftës së papërpunuar në tregun botëror në 14 ditët e kaluara dhe 0,595 % më të lartë të dollarit kundrejt monedhës vendase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *