“Rruga e Vdekjes” në Bolivi: aty ku çdo vit humbin jetën rreth 300 persona!

“Rruga e Vdekjes” në Bolivi: aty ku çdo vit humbin jetën rreth 300 persona!

Rrugë të vështira ka plot, e po ashtu me rreziqe, por si “Rruga e Vdekjes” në Bolivi nuk gjen askund.

Ajo çmohet të jetë rruga më e vështirë në botë për qarkullimin e automjeteve, transmeton Tesheshi.

Bëhet fjalë për një aks rrugor mjaft të vështirë prej 38 miljesh, në të cilin çdo vit gjejnë vdekjen mesatarisht 200-300 persona.

Kjo rrugë është tejet e ngushtë dhe e rrezikshme për t’u kaluar, ndërsa nuk është njëkahëshe, çka nënkupton se shpeshherë automjetet gjenden përballë njëri-tjetrit.

Ky aks rrugor në vitin 1995 ka marrë emrin “Rruga e Vdekjes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *