Selmani: RMV nuk ka luks të bisedojë edhe 15 vite me Bullgarinë

Selmani: RMV nuk ka luks të bisedojë edhe 15 vite me Bullgarinë

Selmani: RMV nuk ka luks të bisedojë edhe 15 vite me Bullgarinë
Republika e Maqedonisë së Veriut nuk ka luks të bisedojë 10 ose 15 vite edhe me Bullgarinë sikurse zgjatën bisedimte me Greqinë. Kështu tha sonte profesiroi univesritar Bashkim Selmani në emisionin “Politica” në Tv Globi.

“Pala shqiptare duhet të bëjë presion pasi ne jemi pala që diskriminohemi në këtë shtet. Nuk e kemi atë luks të presin edhe 10 ose 15 vite të bisedohet me Bullgarinë. Nëse do të ndodhe kjo, ikja nga rinia do të vazhdonë dhe kjo do të reflektohet prap te shqiptarët”, tha profesori Selmani.

Megjithatë, ai tha se duhet të jemi opotimist dhe se vendi duhet të punon në eleminimin e problemeve të brendshme derisa përfundojë zgjedhjet në Bullgari me 28 mras këtë vit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *