Virusi Corona, Në Gostivar të rinjtë i respektojnë rekomandimet e autoriteteve shëndetësore, më shumë se të moshuarit

Virusi Corona, Në Gostivar të rinjtë i respektojnë rekomandimet e autoriteteve shëndetësore, më shumë se të moshuarit

Virusi i ri korona nuk i ka shqetësuar aspak gjeneratat më të moshuara në Gostivar. Shumica prej tyre, Covid 19, e cilësojnë si një virus të zakonshëm ose grip nga i cili nuk ka arsye për shqetësim.

Ata as që mendojnë për masa mbrojtëse dhe për rekomandimet e autoriteteve shëndetësore.

Dikush e cilëson pastaj edhe si çështje politike. Ndryshe nga të parët, grup-moshat më të reja kujdesen më tepër, respektojnë rekomandimet, përdorin maska mbrojtëse, dezinfektues dhe lajnë më shpesh duart.

Sipas informacioneve të fundit nga autoritetet shëndetësore, në komunën e Gostivarit nuk ka raste të regjistruara të personave të prekur nga koronavirusi.

Në izolim shtëpiak janë të paktën 11 persona, të cilët në fund të shkurtit, me çiftin bashkëshortor nga Dibra, kanë udhëtuar nga Italia.

Të izoluar do të qëndrojnë deri ditën e enjte. Tek ata nuk janë paraqitur simptome, ndërsa gjatë testimeve kanë dalë negativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *