Volkswagen do të tërheqë nga tregu 2,4 mln automjete

Volkswagen do të tërheqë nga tregu 2,4 mln automjete

Volkswageni është urdhëruar nga autoritetet mbikëqyrëse automobilistike në Gjermani, që të tërheqë 2.4 milionë makina në vend, për shkak të skandalit të emetimeve.

Raportet në media tregojnë se, KBA i kishte hedhur poshtë propozimet e gjigantit të prodhimit të makinave, që pronarët e mjeteve të pajisura me “software”-n mashtrues, t’i paraqisnin ato vullnetarisht për riparim.

Policia italiane, ndërkohë, ka bastisur zyrat e Volkswagenit në Verona dhe zyrat e Lamborghinit në Bolonjë, në vazhdën e hetimeve të nisura nga prokurorët për manipulim tregtar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *