Zaev: Marrja e datës për negociatat sikur fillimi i muajit të mjaltit

Zaev: Marrja e datës për negociatat sikur fillimi i muajit të mjaltit

Kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev, në një intervistë për TV Globi, iu përgjigj disa pyetjeve në lidhje me gjyqësorin, miratimin e ligjeve me shumicë 2/3, zgjedhjet e ardhshme, të ardhmen euro-atlantike të shtetit, konceptin e një shoqërie për të gjithë, masat ekonomike dhe politikat e LSDM-së.

Me marshin për drejtësi, I zhvillua mbrëmë nga LSDM në Shkup, ne shprehëm pakënaqësinë tonë për zbatimin praktik të legjislacionit, tha Zaev, duke shtuar se kemi luftuar kundër atij kryeministri, siç Gruevski diktonet gjykime, kështu që tani gjyqësori është i lirë nga çdo ndikim politik dhe duhet të mbajë vendimet kushtetuese, ligji dhe vetë bindja e gjykatësit, sepse ligji dhe sundimi i ligjit janë përparësitë kryesore për qytetarët.

Gjykatësit e shquar tani janë të paanshëm për ju, pa asnjë ndikim për të dhënë drejtësi, ligjet të zbatohen në mënyrë të barabartë për të gjithë qytetarët, drejtësia të jetë efikase dhe efektive, ne duam procedura gjyqësore transparente, i përçuam këtë mesazh gjyqësorit me Marshin për Drejtësi, tha kryetari i LSDM-së.

Me miratimin e Ligjit për Prokurorinë Publike, Këshillin e Prokurorëve Publikë dhe Ligjin për Mbrojtjen, të cilat u miratuan me një shumicë prej dy të tretave, ne kemi treguar shtetësinë, kemi treguar se shteti është mbi ne, dhe më pas partitë, interesat politike dhe personale, etj. Dhe kjo është inkurajim, që do të thotë shumë për partnerët tanë në NATO dhe BE, vijon Zaev.

NATO, BE dhe Një Shoqëri janë të gjitha arritjet kryesore gjatë mandatit të tij si Kryeministër, tha Zaev, duke theksuar se NATO do të thotë paqe e qëndrueshme, kurrë më luftë, rritje e investimeve, ekonomi, standard.

Unë besoj se jo më vonë se maji do të marrim datën për fillimin e negociatave për anëtarësim në BE, edhe një herë kemi treguar se jemi duke bërë punën tonë, duke përmbushur premtimet tona dhe duke përmbushur atë që kemi pritur 15 vite, theksoi Zaev.

Nëse BE merr vendimin për të filluar negociatat e pranimit, do të thotë të nisim muajin e mjaltit, ose vitet e mjaltit, në të cilin Evropa ndihmon me fonde, grante që rrisin standardin tonë, dhe kur ta afrojmë atë më afër me atë evropian do të bëhemi anëtar, tha Zaev, duke shtuar se BE aktualisht po diskuton për 14 miliardë euro grant për Ballkanit Perëndimor, nga të cilat midis 1.8 miliardë dhe 2.5 miliardë janë për Maqedoninë e Veriut.

Ne dëshirojmë të jemi anëtar i BE-së jo vetëm për shkak të ndihmës financiare, por edhe për shkak të vlerave, të drejtave të barabarta dhe përgjegjësive të barabarta për të gjithë, të ardhme të barabartë për të gjithë, theksoi Zaev.

Koncepti Një shoqëri u njoh nga qytetarët dhe qëndroi pas meje dhe unë jam kryetari i vetëm i një partie politike që merr një mozaik votash, tha Zaev, duke shtuar se kjo është bukuria, kjo është e ardhmja jonë, nëse jemi bashkë, ne do të jemi të fortë, të fuqishëm dhe suksesshme.

Kjo është arsyeja pse në LSDM kemi një të drejtë unike të zgjedhim me cilën parti politike shqiptare mund të hyjmë në një koalicion parazgjedhor dhe pas zgjedhjeve, tha ai, për të cilin VMRO-DPMNЕ as që mund të mendojë.

Në zgjedhje, unë i kërkoj qytetarëve një mandat të ri të pastër, tha Zaev, duke shprehur besim se qytetarët do të mbështesin politikat që kanë sjellë vendin me qëllime të arritura strategjike, në marrëdhënie miqësore me të gjithë, të cilët për 2.5 vjet kanë treguar rezultate ekonomike për respekt.

Nga një shtet i robëruar, i borxhlinjve, duke kursyer para, pa kredi dhe duke investuar për qytetarët, dhe jo në përmendore, ne rritëm PBB nga -1.8 përqind në 3.6 përqind, rritëm mirëqenien sociale për 300 përqind, me 60 përqind ne kemi ngritur pagën minimale, pagat mesatare janë në rritje, po japim subvencione për të rritur pagat tona, 75 milion euro më shumë janë paguar në buxhet në emër të TVSH-së dhe taksave të akcizës, tha kryetari i LSDM-së, Zoran Zaev në intervistën e dhënë për TV Globi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *