Andersson: Nuk financojmë organizata terroriste

Suedia nuk po financon apo armatos organizatat terroriste, ka thënë kryeministrja Magdalena Andersson, në përgjigje të pretendimeve turke se ajo është një “kapje” për organizatat terroriste.

Turqia ka kundërshtuar vazhdimisht aplikimin Suedisë dhe Finlandës për t’u bashkuar me NATO-n, duke i akuzuar ata për strehimin e anëtarëve të Partisë së Punëtorëve të Kurdistanit (PKK), një grup që i sheh si një organizatë terroriste dhe pasuesve të Fethullah Gulen, të cilin Ankaraja e akuzon për orkestrimin e një përpjekjeje për grusht shteti të vitit 2016.

“Ne nuk po u dërgojmë para organizatave terroriste, natyrisht, as ndonjë armë”, ka thënë Andersson.

Përfaqësuesit e Suedisë dhe Finlandës po takojnë sot zyrtarët turq për bisedime rreth aplikimeve të tyre për t’u anëtarësuar në NATO.

Ata kanë nevojë për mbështetjen e të 30 anëtarëve të NATO-s, por Turqia deri më tani ka kundërshtuar ofertat e tyre./21Media/