Bislimovski: Amvisëritë nga 1 korriku do të paguajnë deri në 15 për qind më pak të faturës së energjisë elektrike

Kush konsumon më pak do të paguajë më pak, kush konsumon më shumë do të shpenzojë më shumë, tha sot kryetari i Komisionit Rregullator për Energjetik, Marko Bislimoski, në pritje të tarifës së re për pagesën e energjisë elektrike e cila duhet të fillojë të premten, më 1 korrik, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Bislimoski thotë se blloqet e reja tarifore janë një lloj koncepti siç është tatimi personal, gjegjësisht ata që kanë të ardhura më të larta paguajnë më shumë taksa, ata që kanë më të vogla do të paguajnë më pak.

Tarifa e lirë vazhdon si më parë nga ora 22:00 deri në orën 07:00 dhe të dielën, ndërsa blloqet që futen me planin e ri tarifor nuk do të zbatohen për tarifën e lirë.

Qytetarët do të kenë një çmim të veçantë për energjinë e konsumuar në faturat e tyre dhe si risi një çmim të veçantë për përdorimin e rrjetit të shpërndarjes dhe transmetimit të sistemit të shpërndarjes së energjisë elektrike, i cili do të jetë pjesë e gjithë strukturës së faturës së energjisë elektrike.

Llogaritjet janë, siç siguron KRRE, se amvisëritë e disiplinuara me tarifën e re nga 1 korriku do të paguajnë 15 deri në 12 për qind më të ulëta të energjisë elektrike.

Aty hyjnë në të ashtuquajturin bllok të parë të konsumit i cili është i kufizuar në 210 kilovat orë në muaj. Blloku i dytë është nga 210 në 630 kilovat orë konsum mujor, i treti nga 630 në 1050 kilovat orë dhe mbi këtë konsum është blloku i katërt ku faturat janë mjaft të rritura. Tarifa e lirë është jashtë këtyre blloqeve./Telegrafi/