Britania lançon kriptomonedhën e re të lidhur me Paundin ndërsa tregjet globale vijojnë në kaos!

E ashtuquajtura kompania stablecoin Tether po lançon një kriptomonedhë të lidhur me paundin britanik, ndërsa Mbretëria e Bashkuar përpiqet të përqafojë monedhat dixhitale dhe rregullatorët globalë po lodhen më shumë nga monedhat e qëndrueshme.

Tether njoftoi monedhën e saj të qëndrueshme të quajtur GBPT, që do të nisë në fillim të korrikut dhe do të ndërtohet në zinxhirin e blockchain Ethereum. Vlera e tij do të lidhet në raportin 1:1 në 1 paund.

Kritikat mbi monedhat e qëndrueshme janë shtuar që nga rrëzimi algoritmik Terra USD në maj, duke shkaktuar rënien e kriptove të lëngëta si Bitcoin dhe njerëzit të humbin investimet e tyre në kripto.

Ndryshe nga Terra USD, GBPT nuk do të jetë një monedhë stabile algoritmike, e cila përdor para, aktive të tjera dhe një përzierje komplekse kodi për t’u stabilizuar për të ruajtur lidhjen e saj me monedhën fiat që gjurmon.

Në të kundërt, GBPT është një monedhë e qëndrueshme e mbështetur nga aktivet, që do të thotë se tokens mbështeten plotësisht nga paratë ose ekuivalentët e saj.

Megjithatë, Tether dhe kriptovalutat e tjera u goditën në mes të sagës Terra USD dhe së bashku me faktorë të tjerë kontribuues, sektori i kriptove ka qenë në rënie gjatë gjithë vitit.

Kripto Bitcoin më i njohur aktualisht po tregtohet rreth 20,000 dollarë (19,000 €), dukshëm më e ulët se niveli i tij historik prej 69,000 dollarë (65,000 €).

Në prill, qeveria e Mbretërisë së Bashkuar dhe ministria e financave HM Thesari tha se do ta bënte vendin një qendër globale të kriptove dhe do të përdorte monedha të qëndrueshme në kuadrin e saj rregullator.

“Ne besojmë se Mbretëria e Bashkuar është kufiri tjetër për inovacionin e blockchain dhe zbatimin më të gjerë të kriptomonedhës për tregjet financiare. Shpresojmë të ndihmojmë në udhëheqjen e kësaj risi duke u ofruar përdoruesve të kriptomonedhave në mbarë botën akses në një stabilcoin të prerë në GBP të lëshuar nga emetuesi më i madh i monedhave të qëndrueshme, “tha Paolo Ardoino, CTO i Tether.

“Tether është gati dhe i gatshëm të punojë me rregullatorët e Mbretërisë së Bashkuar për ta bërë këtë qëllim realitet dhe pret me padurim miratimin e vazhdueshëm të monedhave të qëndrueshme Tether”.