Irani thotë se testoi me sukses raketën balistike me rreze të lartë veprimi

Irani testoi me sukses një raketë balistike me një rreze të mundshme prej 2,000 kilometrash të enjten, tha media shtetërore, dy ditë pasi shefi i forcave të armatosura të Izraelit ngriti mundësinë e një “veprimi kundër Teheranit” lidhur me programin e tij bërthamor.

Irani, i cili ka një nga programet më të mëdha të raketave në Lindjen e Mesme, thotë se armët e tij janë të afta të arrijnë bazat e armiqve të tyre më të mëdhenj, Izraelit dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në rajon.

Pavarësisht kundërshtimit të SHBA-së dhe Evropës, Republika Islamike ka thënë se do të zhvillojë më tej programin e saj të raketave “mbrojtëse”.