Mbi 100 të arrestuar në një megaoperacion në Turqi, sekuestrohen armë dhe drogë

Një megaoperacion policor është zhvilluar në Turqi, në kuadër të të cilit janë goditur tre organizata kriminale, dhe janë arrestuar 112 persona. Policia tha se në kuadër të operacionit janë sekuestruar drogë, armë dhe elementë të tjerë kriminalë.

Është konstatuar se ata kanë kryer krimet e krijimit të një organizate të armatosur për kryerjen e krimeve, trafikut të drogës, favorizimit të kriminelëve me anë të forcës, dhunës dhe kërcënimit, pastrimit të produkteve të veprës penale dhe kontrabandës së emigrantëve.

Gjatë operacioneve janë kapur 74 të dyshuar, anëtarë të grupit të krimit të organizuar. Janë sekuestruar 13 kilogramë metamfetaminë, 87 litra metamfetaminë e lëngshme, 450 mijë pilula narkotike, sasi të ndryshme kokaine, 5 armë pa leje, 7 peshore precize.

Janë kapur 22 të dyshuar, anëtarë të grupit të krimit të organizuar të drejtuar nga Fırat Erdal, një tjetër grup. U sekuestruan 9,5 kilogramë metamfetaminë, 3 peshore precize dhe 3 armë pa leje.

Janë kapur 16 të dyshuar, anëtarë të grupit të krimit të organizuar të drejtuar nga banda e tretë.

Janë sekuestruar 32 kilogramë metamfetaminë dhe 1 peshore precize.