Osmani takim me të mbijetuarat e dhunës

Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani po mban një takim me pesë të mbijetuara të dhunës seksuale gjatë luftës.

Këto gra kanë raportuar rastin në institucionet e drejtësisë. Takimi po zhvillohet me dyer të mbyllura për shkak të ndjeshmërisë së rasteve.

Pas takimit, Osmani do të merr pjesë në ndarjen e “Çmimit për Guxim-Vasfije” për Shukri Gërxhaliun.

Kjo ngjarje është organizuar nga Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës në 24-vjetorin e themelimit të saj. Të pranishëm janë familjarë të Gërxhaliut, të cilët do të pranojnë këtë çmim. Ai ka vdekur më 26 shtator dhe ka trajtuar shumë të mbijetuar të dhunës seksuale.