Paralajmërim urgjent për pasagjerët e linjave ajrore me fluturime në qershor e korrik: Greva masive!

Anulimet, vonesat dhe radhët me orë të tëra tashmë kanë një ndikim të pashmangshëm në udhëtimet verore nëpër Europë.

Puna gjithëpërfshirëse dhe shkurtimet e pagave gjatë pandemisë janë shkaku i shumë ndërprerjeve. Por nuk janë vetëm pasagjerët që janë prekur nga mungesa e stafit, si tani, sindikatat në të gjithë industrinë po bëjnë thirrje për greva për kushtet e punës.

Linjat ajrore me kosto të ulët të Europës ka të ngjarë të jenë ndër ato më të prekura nga largimet e ardhshme të stafit.

Anulimet e minutës së fundit dhe çorganizimi i përgjithshëm në easyJet kanë bërë që sindikatat të pretendojnë se anëtarët e ekuipazhit përballen me një “rrezik serioz sigurie”, duke punuar pa dëshirë në ditët e pushimit për të parandaluar përçarje të mëtejshme.

Stafi i Ryanair po planifikon të bëjë grevë në një numër vendesh europiane në qershor dhe korrik.

Ekuipazhi i kabinës së EasyJet me bazë në Spanjë do të hyjë në grevë për nëntë ditë në korrik, sipas Unión Sindical Obrera (USO). Ata do të largohen në tre faza nga 1 deri më 3, 15 deri më 17 dhe 29 deri më 31 korrik – pikërisht kur fillon sezoni i pushimeve verore.

Ekuipazhi tokësor dhe i kabinës së British Airways (BA) votuan javën e kaluar nëse do të mbështesin veprimet industriale mbi pagat.

Pasi u larguan më 9 qershor, duke shkaktuar anulimin e një të katërtës së fluturimeve në nisje, stafi tokësor nga Aéroports de Paris po planifikon veprime të mëtejshme më 2 korrik. Kompania operon të dy aeroportet Charles de Gaulle dhe Orly në Paris.