Presidencialet në Mal të Zi: Gjukanoviq shpreson edhe në një mandat

Millo Gjukanoviq e ka pasur zakon t’i injorojë kundërshtarët e tij politikë.

Për tri dekada me radhë, një gjë e tillë i ka funksionuar. Duke shërbyer gjashtë herë si kryeministër dhe dy herë si president, 61-vjeçari ka dominuar në mënyrë të jashtëzakonshme politikën e Malit të Zi.

Por, në prag të zgjedhjeve presidenciale të 19 marsit – që janë të parat prej se partitë pro-serbe dhe koalicioni i tyre i përçarë kanë mundur aleatët e tij parlamentarë – sfiduesit e Gjukanoviqit për mandatin pesëvjeçar si president e kanë vëmendjen e tij.

Duke folur në një ngjarje të pak ditëve më parë, ai i ka quajtur ata “sharlatanë”.