Pushteti dhe opozita propozojnë ndryshime ligjore, do të vazhdohet afati i lejeve për vozitje

Vetëm disa orë para skadimit të afatit të lejeve për vozitje që janë me emrin e vjetër të shtetit, qeveria dhe opozita kanë iniciuar ndryshime ligjore.

Ministri teknik i Punëve të Brendshme i ka dorëzuar në Qeveri dhe në Kuvend ndryshimet ligjore, së bashku me grupin e deputetëve të OBRM-PDUKM-së. Ai propozon që data e vlefshmërisë së lejeve për vozitje dhe pasaportave të jetë deri më 31 dhjetor 2024.

Edhe grupi i deputetëve të LSDM-së, paralajmëroi ndryshime ligjore me të cilat lejet e vozitjeve, librezat për vozitje, si dhe polisat e sigurimit do të vlejnë edhe pas 12 shkurtit.

Ndryshim urgjent të ligjit ka kërkuar edhe presidenti Stevo Pendarovski. Ai sot deklaroi se të gjitha grupet e deputetëve kanë dhënë mbështetje dhe rreth orës 18 do të mbahet seanca në Kuvend, në të cilën do të votohen ndryshimet ligjore.