Putin pritet të udhëtojë në Kinë në tetor

Presidenti rus Vladimir Putin pritet të udhëtojë në Pekin në tetor pë bisedime të drejtpërdrejta me homologin e tij kinez Xi Jinping.

Lajmi është bërë i ditur nga Interfax, duke cituar sekretarin e këshillit rus të sigurimit, Nikolai Patrushev.

Rikujtojmë se presidenti kinez Xi Jinping ishte në Rusi në një vizitë 3 ditore, ku zhvilloi disa takime të njëpasnjëshme dhe u takua gjithashtu me homogolun e tij.

Udhëheqësi kinez dhe presidenti rus Vladimir Putin u zotuan të thellojnë lidhjet në një shfaqje uniteti që ka rritur shqetësimet se Pekini do të sigurojë sërish mbështetje për luftën e Kremlinit në Ukrainë.

Presidenti rus Vladimir Putin pritet të udhëtojë në Pekin në tetor pë bisedime të drejtpërdrejta me homologin e tij kinez Xi Jinping.

Lajmi është bërë i ditur nga Interfax, duke cituar sekretarin e këshillit rus të sigurimit, Nikolai Patrushev.

Rikujtojmë se presidenti kinez Xi Jinping ishte në Rusi në një vizitë 3 ditore, ku zhvilloi disa takime të njëpasnjëshme dhe u takua gjithashtu me homogolun e tij.

Udhëheqësi kinez dhe presidenti rus Vladimir Putin u zotuan të thellojnë lidhjet në një shfaqje uniteti që ka rritur shqetësimet se Pekini do të sigurojë sërish mbështetje për luftën e Kremlinit në Ukrainë.