Rrihen deputetët në parlament

Një seancë e parlamentit në Sierra Leone përfundoi në një përleshje gjatë një debati për të shqyrtuar përfaqësimin proporcional në zgjedhjet e ardhshme të vendit.

Partia Popullore në pushtet e Sierra Leone mbështet masën, por Kongresi i Gjithë Popullit i opozitës beson se do të ishte antikushtetues.

Në pamjet video, përfaqësuesit e Partisë Popullore të Sierra Leone (SLPP) në pushtet dhe partisë opozitare Kongresi i Gjithë Popullit (APC) shihen duke luftuar dhe duke hedhur karrige.

Sipas raporteve lokale, policia ka ndërhyrë për të qetësuar skenën e trazuar dhe për të dëbuar deputetët përçarës nga dhoma.

Votimi i qershorit 2023 do të bëjë që presidenti Julius Bio, i cili u zgjodh për herë të parë në 2018, të konkurrojë për një mandat të dytë në detyrë.