Republika Çeke do të financohet nga Danimarka dhe Holanda për të furnizuar Ukrainën me armë

Republika Çeke ka nënshkruar një letër qëllimi me Danimarkën dhe Holandën për mbështetje financiare për dërgesat e armëve çeke në Ukrainë, ka thënë ministria e mbrojtjes e vendit, përcjell Bota sot.

Ministria tha se do të ndihmojë në mbulimin e furnizimeve të tankeve shtesë, obuseve, armëve të vogla, kapaciteteve të mbrojtjes ajrore dhe formave të luftës elektronike ose municionit.

Projekti i parë do të jetë dhurimi i tankeve të modernizuar T-72EA në të ardhmen e afërt, shtoi ai.