Shoqata humanitare “Rinia e Reçanit”, simbol atdhedashurie dhe humanizmi

Shoqata humanitare “Rinia Reçanit”, e themeluar para tre viteve, megjithatë me shumë aktivitete humanitare, kulturore e sportive pas vetes. Gjithçka që bëhet qëllim primar ka vendlindjen. Ajo është e themeluar në Cyrih të Zvicrës, por me antarësinë e saj shtrihet gjithandej. Sot numëron mbi 200 anëtar, të cilët vazhdimisht kontribuojnë për vendlindjen. Kryetari i kësaj shoqate, Sadbi Ismaili thekson se janë me dhjetëra familje që për çdo muaj i ndihmojnë në vendlindje dhe gjithçka bëhet në koordinim me bashkëfshatarët e tyre në Reçan.