Sulmohet zëdhënësja e qeverisë franceze dhe ekipi i saj, kryeministri Attal: Dhuna s’ka vend në demokracinë tonë

Mbrëmë vonë, kryeministri francez, Gabriel Attal, tha se kandidatja Prisca Thevenot – zëdhënësja e qeverisë – dhe anëtarët e ekipit të saj të fushatës u sulmuan nga katër individë teksa vendosnin postera zgjedhorë.

“Dhuna dhe frikësimi nuk kanë vend në demokracinë tonë. Ata nuk kanë vend në Republikën tonë”, shtoi ai, duke shprehur solidaritetin e tij me kandidaten dhe ekipin e saj.

Jordan Bardella, udhëheqësi i Tubimit Kombëtar i ekstremit të djathtë, shprehu mbështetjen për Thevenot dhe për Marie Dauchy, një kandidate e ekstremit të djathtë që dje tha se ishte sulmuar dhe pezulluar fushatën e saj.

Zyra e prokurorit francez tha se hapi një hetim për një sulm me armë kundër një zyrtari publik, pasi zëdhënësja e qeverisë dhe kandidatja Prisca Thevenot dhe ekipi i saj u sulmuan dje, raportoi Associated Press.

Zyra e prokurorit nuk dha asnjë shenjë se cili ishte motivi i sulmit, sipas AP.

Thuhet se Thevenot nuk u lëndua, por zëvendësi i saj dhe një aktivist i partisë u dërguan në spital.